Cases       Over        Team        Contact


Packagedesign

18 jaar
gelagerde jenever


Klant - Hooghoudt
Project - 18 jaar gelagerde jenever in beperkte oplage
Opgeleverd - Packagedesign


Hooghoudt legde In 1996 een jenever van 100% gerst mout met korianderzaad op eikenhouten Oloroso vaten. Na 18 jaar in alle rust rijpen heeft ieder vat zijn eigen unieke nuances in kleur, aroma en smaak gekregen.
Aan ons de vraag om het packaging design te verzorgen voor deze gelimiteerde jenever waar max 1200 flessen van op de markt zijn gekomen. De restrictie die we meekregen was dat het design nog wel het jenever gevoel moet uitstralen. Maar wel dezelfde statuur en rijkdom van whiskey. 
Hoe creëer je een luxe verpakking en dat binnen de budgetten geproduceerd kan worden ?

Het idee voorstellen is de eerste stap. Het vervolgens tot uitvoer brengen en tegelijk zorgen dat de budgetten niet overschreden worden was minstens zo uitdagend. 
De uitdaging in het gehele traject was de productie van het koperen etiket in een kleine oplage. Koper wordt wel vaker toegpast als etiket als verwijzing naar de koperen distilleerketel waarin de sterke dranken worden gemaakt. Alleen zijn de oplages dan veel hoger waardoor de kostprijs van het koper naar beneden gaat. Na lang zoeken hebben wij een adres in de VS gevonden die deze etiketten in een kleine oplage tegen een relatief lage kostprijs kon produceren. 

“Bij voorinschrijving al uitverkocht”

Alle slijterijen en andere verkooppunten die al klant bij Hooghoudt waren konden zich inschrijven. Zo konden zij er zeker van zijn dat ze het product in hun assortiment zouden hebben. Binnen een paar weken was de gehele oplage uitverkocht.


Strategie

Verpakkings strategie
Design

Art Direction
Grafisch Design

Copy

Creatieve CopywritingHeb jij ook een project waar wij onze tanden in kunnen zetten? Of wil je meer weten over deze case? Mail of bel met Ronald ︎

Kennis maken? Bel ons: 058 - 700 97 29                    

︎     ︎    ︎