Cases       Over        Team        Contact


Streetbranding

De Clerqstraat


Klant - De Clerqstraat
Project - Branding de Clerqstraat
Opgeleverd - Huisstijl, logo & diverse mediauitingen
Samenwerking - Imaga
 De Clercqstraat, een straat die je van het centrum van Amsterdam met West verbindt. Een prachtige plek in Amsterdam om te wonen, maar wordt nog niet altijd gevonden door de mede Amsterdammers en toeristen. Wij mochten voor deze historische straat met kleine charmante winkels de street-branding verzorgen.

Hoe trek je mensen uit het centrum naar west?We mogen dan wel in het hoge Noorden werken en wonen, we reizen met alle liefde naar Amsterdam, om ook daar voor onze klanten klaar te staan. We begonnen met een duidelijke briefing en gingen vervolgens de straat op, in gesprek met lokale ondernemers en voorbijgangers. Want klopt wat er in de briefing werd beschreven? Waarom weten mensen deze bijzondere straat niet te vinden? De hoofduitgangspunten voor het concept en identiteit waren; prikkelend, te ontdekken, betrokken, open, sympathiek en verbindend.


Hoe creëren we een identiteit voor een straat in het al zo bruisende Amsterdam en hoe krijgen we vervolgens meer mensen naar de Clercqstraat. Samen met Imaga kwamen we tot een rond concept. Alles draait om vraag en antwoord, Q&A. "Waar vind ik de lekkerste koffie?" De Clercqstraat. Waar anders. Vanuit het concept hebben we een passende identiteit ontwikkeld en uitgewerkt in verschillende middelen. Mensen meenemen in het verhaal van de straat en hun al spelenderwijs de straat laten ontdekken. In de visuele uitingen speelt de 'Q' altijd een rol. Ieder beeld vormt deze letter en zo zorgen we voor herkenbaarheid en eenduidigheid.


“In alle winkels meer traffic en meer klanten. Een goede impuls voor de buurt.”Strategie


Merk Identiteit
Content Strategie
Communicatie StrategieDesign


Art Direction
Visueel Design
Copy


Creative Copywriting

Heb jij ook een project waar wij onze tanden in kunnen zetten? Of wil je meer weten over deze case? Mail of bel met Ronald ︎

Kennis maken? Bel ons: 058 - 700 97 29                    

︎     ︎    ︎